Airconditioning in vier seizoenen

Met airconditioning kunt u het binnenklimaat geheel naar uw hand zetten, het hele jaar door. Als u namelijk kiest voor airconditioning met een warmtepomp, kunt u behalve koelen ook zeer efficiënt verwarmen.

Het rendement van een warmtepomp is ongeveer 3 tot 4 keer zo hoog als dat van een elektrisch verwarmingselement. Qua energiekosten is de warmteafgifte van een warmtepomp echter vergelijkbaar met de CV-ketel. De warmtepomp is ideaal voor individuele ruimtes die u (snel) wilt verwarmen. U hoeft dan niet meer de gehele CV-installatie op te stoken om een ruimte op temperatuur te brengen. Zo bespaart u flink op uw energierekening. Tevens kunt u op plaatsen waar niet direct aardgas beschikbaar is het hele jaar door een comfortabel klimaat realiseren (bijvoorbeeld een vakantiehuisje).

Bij een warmtepomp wordt de koelcyclus omgekeerd: aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt op een hoger temperatuurniveau gebracht en aan de lucht binnen afgegeven. Dit is een zeer efficiënt proces: warmte uit buitenlucht is immers gratis. Zelfs bij een buitentemperatuur van -15°C kan de warmtepomp nog warmte uit de buitenlucht halen.

Op March 30, 2008