Artikel afbeelding

Welke soort airconditioning past het best bij jouw situatie?

Wanneer het zulk warm weer is denk je er misschien aan om een airco voor bij jou thuis of voor op kantoor te kopen, maar welke soort is het beste voor jou situatie? In dit artikel zal wat meer informatie worden gegeven over een paar soorten airco’s en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Mobiele airco

De mobiele airco is perfect voor snel en gemakkelijk gebruik. Dit type heeft meestal wieltjes onder de airco gemonteerd, waardoor je het snel kunt verplaatsen in elke woonruimte en/of kantoorruimte. Ook is dit type airco goedkoop in aanschafkosten en kunnen ze gebruikt worden zonder enige vorm van installatie.

De mobiele airco heeft wel een hogere energieconsumptie ten opzichte van vaste airco systemen. Verder is de geluidsproductie van de mobiele airco een stuk hoger dan andere airco systemen. De mobiele airco is vooral voordelig voor mensen die snel een airconditioning willen hebben en er niet te veel moeite willen in stoppen.

Wandairco

De wandairco is een van de meest gebruikte soorten airconditioning. De wandairco is redelijk makkelijk om te installeren en neemt weinig ruimte in beslag aangezien het aan de wand kan worden gemonteerd. Verder kan het makkelijk worden bestuurd met een afstandsbediening.

Een nadeel van de wandairco is dat dit type wat meer opvalt dan andere airco’s. Het is vaak lastig om een goede plek te vinden waar dit type airconditioning niet of weinig opvalt. Gelukkig kun je bij veel airco fabrikanten/verkopers wand airco’s aanschaffen die er mooi uitzien en beter passen bij je interieur. Deze wandairco’s zijn vaak wel wat prijziger.

Vloerairco

Dit type airco wordt net boven de vloer geplaatst, in de meeste gevallen worden ze onder een raam of een vensterbank geplaatst. Het is relatief makkelijk om een vloerairco te installeren en het is minder opvallend dan bijvoorbeeld een wandairco. Verder zijn de meeste vloerairco’s uitgerust met een warmtepomp waardoor ze ook kunnen worden gebruikt om een ruimte te verwarmen.

Een nadeel van de vloerairco is dat de luchtverdeling minder optimaal is dan bijvoorbeeld een hoger gemonteerde airco unit. De luchtstromen kunnen makkelijk geblokkeerd worden door meubels of andere voorwerpen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten airco’s die misschien nog beter kunnen passen bij jou situatie. Denk je al te weten welke soort airco je wilt? Onze airco installateurs kunnen je helpen bij het plaatsen en leveren. Mocht je nog twijfelen over welke soort airco het beste bij jou past, onze airco installateurs kunnen je hier ook mee helpen.

Op July 30, 2018