Artikel afbeelding

Nieuwbouw WKK (automotive) met airco’s, luchtverhitters en warmtepompen

Bijzondere productcombinatie binnen één project met drie merken

Bij het ene project gaat het om een airco met een VRF-systeem, bij een ander project worden warmtepompen geleverd en bij weer een andere opdrachtgever gaat het om luchtverhitters. Voor Kusters Technische Handelsonderneming is dit de dagelijkse gang van zaken. Maar soms is er een project waarbij van al deze topmerken producten en/of installaties voor één pand worden geleverd.

Dit prestigieuze project wordt uitgevoerd met een tweetal installatiepartners uit de regio. En dat mag je toch best bijzonder noemen. In dit geval gaat om de nieuwe hallen (twee van 100 x 50 m) van WKK GmbH, een automotive bedrijf dat in Nettetal, net over de grens bij Venlo, is gevestigd. Xander Wiardi, sinds anderhalf jaar General Manager bij Kusters THO, is enthousiast. En niet zonder reden.

Op de goede weg
“We deden al eerder zaken met deze opdrachtgever en dan is het mooi als je voor zo’n project weer in beeld komt. In zijn algemeenheid past dat ook wel bij Kusters THO, klanten die blijven terugkomen. Daar spreekt waardering uit. Het aardige en ook wel bijzondere van dit project is dat we van onze drie topmerken producten hebben mogen leveren. Dat komt niet zo vaak voor. Voor ons een geweldig referentieproject waar we in de toekomst met een klant nog wel eens een kijkje zullen nemen.” Er werden airco’s (tot 85 kW) en een VRF-systeem, twee warmtepompen (tot 80 kW) met een verzamelbuffervat van 1.000 liter en vier luchtverhitters met modulerende premixbranders (tot 75 kW) geplaatst. Er worden twee heaters per hal geïnstalleerd. De ene hal wordt gebruikt voor opslag, in de tweede zitten ook kantoren. Xander Wiardi: “We zijn trots en blij dat we dit, uiteraard samen met andere partijen, hebben mogen en kunnen doen. Hier komt alles mooi samen. Tevens bewijst het dat wij als Kusters THO op de goede weg zitten, we hebben een route uitgestippeld die werkt en dat werpt steeds vaker zijn vruchten af. De kern van ons DNA is ‘Gezamenlijk succes begint bij inspanning’. Als je dat ook bij je partners ziet en je combineert dat met daadkracht, loyaliteit, expertise en stabiliteit … dan heb je een stevig fundament waarop je verder kunt bouwen.”

Onderscheid
Frank Janssen, account manager bij Kusters THO, vult aan: “Het is van groot belang om met beide benen op de grond te blijven. Stap voor stap, zodat je je ook kunt blijven onderscheiden. De klant voorop met daarbij de opmerking dat iedere klant er één is. Klein, groot … door op dat gebied geen onderscheid te maken, maak je het verschil. Een gedegen en reëel advies, op tijd de bestelde artikelen leveren en zorgen dat je je aftersales op orde hebt zijn van levensbelang binnen een organisatie. En dat je daarbij medewerkers met voldoende expertise in huis hebt, vinden wij vanzelfsprekend.” Xander Wiardi: “Als een klant met een vraag komt die je niet kunt beantwoorden, wees daar dan transparant over. En dit verband is in mijn optiek heel belangrijk: laat eenieder vooral doen waar hij goed in is; daar heeft iedereen profijt van.”

Gedrevenheid
Tot slot nog een persoonlijke noot van Xander Wiardi, met een brede lach: “Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt. Kusters THO is een mooi bedrijf met veel potentie, maar nog belangrijker vind ik de enorme gedrevenheid en passie bij de mensen die hier werken. Dat werkt heel aanstekelijk.”

Op March 15, 2022